bitcoins

Investeren in bitcoins: hoe pak je dat aan?

Geld verdienen zonder al te veel moeite, wie droomt daar niet van? De Bitcoin, een digitale munt die geen materiële tegenhanger heeft, is de laatste jaren in opkomst. Het principe is dat je via een digitaal platform handelt met deze virtuele munt, net als op de beurs. Zo kan je investeren en dus ook geld verdienen wanneer de waarde van deze munt stijgt. Er is geen tussenpersoon of centraal systeem die alles a.h.w. overziet, controleert en opvolgt wat er gebeurt. Dat betekent dat alles zeer snel kan gaan en je dus ogenschijnlijk in een mum van tijd ongelofelijk veel rente kan maken op je investeringsgeld. Maar is het voor iedereen weggelegd en hoe begin je eraan?

Gewoon googlen en een Bitcoin-provider zoeken?

Zeker niet doen. Er bestaan heel wat Bitcoin-providers, waarvan er sommige bertrouwbaar zijn en andere ronduit frauduleus. Het is dus opletten want er bestaan heel wat websites waar je als naïeve beginner in de wereld van de Bitcoins gemakkelijk om de tuin kan geleid worden. De oplichters die deze sites beheren zijn genadeloos en enkel uit op je spaargeld. Maar hoe scheid jij het kaf van het koren, dat is natuurlijk de vraag.

Raadpleeg reviewwebsites

De slimste aanpak is effectief een risicoanalyse maken en afwegen of de Bitcoin-provider die je gevonden hebt wel betrouwbaar is. Er bestaan verschillende websites waar je de reviews van andere gebruikers kan lezen, met een algemene score die een goede indicatie is van de betrouwbaarheid van de provider. Bekende reviewsites zijn NederlandReview, Scambitcoin en Cryptostart. Je kan er legitieme, onafhankelijke beoordelingen op nalezen, zowel positieve als negatieve. Voor sommige providers staan er veel klachten bij. Deze mijd je natuurlijk beter. Bitcoin Revolution heeft bijvoorbeeld vrij veel negatieve reviews op NederlandReview.

Lees voor- en nadelen op vergelijkingssites

Een tweede slimme zet is verschillende Bitcoin-providers vergelijken. Dat kan je doen door vergelijkinggsites te raadplegen. Daar vind je beschrijvingen met voor- en nadelen, soms in de vorm van tabellen. Door informatie van verschillende aanbieders naast elkaar te vergelijken, kan jij een weldoordachte overweging maken en een oplossing op maat vinden. LiteBit is bijvoorbeeld ideaal voor wie op zoek is naar verschillende cryptocurrencies, niet alleen Bitcoin. Voor snelle uitbetalingen na de verkoop is BTCDirect dan weer ideaal. Bij AnycoinDirect is het verschil tussen de verkoop- en aankoopprijs dan weer klein, waardoor je meer overhoudt als je zowel koopt als verkoopt.

Zoals je leest, heeft iedere provider zijn voor- en nadelen en zijn ze niet allemaal even betrouwbaar. Het is dan ook absoluut aan te raden om je goed in te lezen alvorens de wereld van de cryptocurrencies in te duiken!

Let op: geld lenen kost ook geld.