Kan je geld lenen voor een oldtimer?

Ben je ook een liefhebber van al wat wielen heeft?  En dan in het bijzonder van classic en vintage wagens? Je droomt al even van een oldtimer? Dan begint het wellicht reeds te kriebelen met de zomer voor de deur. Maar kan je eigenlijk geld lenen voor de aankoop van zo’n juweeltje? En hoe doe je dit?

In principe kan je natuurlijk geld lenen voor zowat alles. Maar aan welke voorwaarden? En doe je dit best bij je bank of is het toch aangewezen om even rond te kijken en te shoppen?

Start hier je aanvraag voor een lening!

Wat betreft de aankoop van een nieuwe wagen is de juiste vorm van financiering kiezen niet altijd even makkelijk. Er zijn immers diverse opties om te overwegen. Zo kan je altijd terecht bij een kredietverstrekker om de aankoop van je auto te financieren. Meestal is het dan ook mogelijk om 110% van het aankoopbedrag te financieren. Ook de aanbiedingen van autodealers scheppen mogelijkheden. Zij kunnen de optie bieden om een financiering aan te gaan voor 0% wat in sommige gevallen een goede optie is. Het betalen van een voorschot zal in dat laatste geval meestal wel verplicht zijn. Vergeet ook niet dat het moeilijker wordt om nog een korting te onderhandelen bij een zogenaamd gratis krediet.

Hoe zit het nu met de financiering van je oldtimer? De aankoop en meer bepaald de financiering van een oldtimer zal enkel mogelijk zijn via een consumentenkrediet zonder welbepaald doel. Daarom zijn de rentevoeten van deze leningen minder voordelig dan diegene van een auto-of motorlening. Niet getreurd echter. De rente staat nog steeds laag momenteel. Als je bovendien een kleine moeite doet om kredietverstrekkers en leningen te vergelijken, vind je best wel een buitengewone deal.

Leningen vergelijken doe je het best online. Vanuit je luie zetel met de laptop op de schoot kan je eender welke bankenwebsite bezoeken en op zoek gaan naar de  persoonlijke lening pagina. Daar zie je al snel een optie om een simulatie uit te voeren. Het is gratis en vrijblijvend, dus waarom zou je er geen gebruik van maken. Een eenvoudige manier om te zien of de auto van je dromen haalbaar is of niet. Geef het bedrag in dat je wenst te lenen en de termijn van afbetaling. Een muisklik verder zie je een bedrag tevoorschijn komen. Dat is het maandelijks bedrag dat je moet betalen inclusief het JKP. Dat zijn de kosten uitgedrukt in een percentage. Het is eenvoudig, hoe lager dat percentage, hoe lager de lening kosten. Dus wil je een goedkope financiering, ga dan op zoek naar een kredietverstrekker die de laagste kosten heeft. Zo simpel is het.

Hou je eigen maandelijks budget goed in de gaten. Als je al andere leningen hebt lopen, zal het misschien krap worden nog een andere lening erbij te nemen. Je kan dan best de algemene regel in acht nemen dat je 1/3 van je loon mag aanwenden om leningen af te betalen. Let wel, dit is voor alle leningen die je hebt lopen. Dus als er al een hypotheek op je huis loopt dan kan het zijn dat er geen ruimte is voor meer.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.